SPECIALISTISCHE

TECHNIEKEN

Wat kan ik allemaal nog meer voor u betekenen naast de normale verzorging van uw voeten.

Hier onder een aantal technieken die mogelijk zijn.

NAGELBEUGEL

 

Heeft u last van een ingroeiende nagel of een tunnelnagel? Dan zijn er verschillende soorten nagelbeugels om de nagel te begeleiden tijdens het groeien, zodat de nagel uit de nagelwal groeit. De nagelbeugel wordt over uw nagel geschoven of op de nagel vastgemaakt. Deze nagelbeugels worden voor u op maat gemaakt.

De nagelbeugel groeit gewoon met de nagel mee. Na ongeveer zes weken kijk ik of de beugel nog steeds zijn werk doet en of de beugel nog goed zit. Is dit niet het geval, dan pas ik de nagelbeugel aan of maak ik een nieuwe. Dit doen we net zo lang totdat de klachten van de ingroeiende nagel verdwenen zijn.

Als de nagelbeugel geplaatst is, is het belangrijk dat u binnen één week terugkomt voor een controle. Zo kan ik kijken of de beugel juist op maat is gemaakt en geen klachten geeft. Is dit wel het geval, dan wordt de nagelbeugel aangepast. Als u al eerder voelt dat de beugel druk- of pijnklachten geeft, dan moet u direct contact met mij opnemen, want dan zit de beugel namelijk niet goed. Als hier geen aandacht aan gegeven wordt, dan wordt de huid onnodig beschadigd en kunnen er wondjes ontstaan.

In veel gevallen zal de pijn direct verminderen nadat de nagelbeugel is geplaatst!.

ANTIDRUK-TECHNIEK

Bij hevige drukplekken aan de voet of tenen kan gebruik worden gemaakt van vilttechniek. Ook bij steeds terugkerende likdoorns kan deze techniek toegepast worden, omdat de likdoorns waarschijnlijk ontstaan door drukplekken. Vilttechniek is echter een tijdelijke oplossing en is een voorbode op een orthese.

ORTHESES

Dit is het op maat maken van een siliconen hulpstukje dat ontlasting geeft op een drukpunt aan uw voet of tenen. Zo kan een orthese het terugkeren van een likdoorn uitstellen of voorkomen. Maar ook tenen die over elkaar liggen of een bobbel aan zijkant van de grote teen kunnen worden ontlast door middel van een door mij op maat gemaakte orthese. De behandeling is gericht op het behouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de tenen en om wrijving en/of druk op te heffen of te verminderen.

NAGELREPARATIE

De gelnagel is niet alleen een cosmetische verfraaiing. Met deze techniek kan ik afgebroken, gescheurde of gespleten nagels herstellen. Tevens is het mogelijk om dunne nagels te verstevigen, ontbrekende nagelhoekjes op te vullen, of een nagel te corrigeren en te begeleiden in de groei. Vooral als u last heeft van ingroeiende nagels kan deze techniek verlichting geven. Door middel van nagelreparatie wordt de nagel verlengd of gerepareerd waardoor u weer een normale nagel heeft.

© 2016 by buro MOOS.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now