top of page

Specialistische technieken

profielfoto-01 png.png

UniBrace nagelbeugel

unibrace.jpg

Om ingroeiende nagels, stootnagels en andere trauma nagels weer in een goede anatomische vorm te krijgen heb ik mij laten opleiden tot UniBrace specialist.

 

Een UniBrace is een nagel beugel met de karakteristieke M vorm.

 

De UniBrace nagelbeugel is gemaakt van chirurgisch staal en wordt vastgezet met een composiet dat geschikt en goedgekeurd is voor medische toepassingen, waardoor het veilig is voor gebruik op het menselijk lichaam.

 

Deze beugel kan op bijna alle nagels met ingroei klachten gebruikt worden. Dus ook op de kleinere teennagels. Deze innovatieve beugel combineert diverse krachten (heffen, roteren en veerkracht) om tot een effectieve werking te komen. Hierdoor wordt een snelle verlichting van de klachten verkregen en zien we snel resultaat.

Doordat de vorm van de nagelvorm veranderd tijdens het gebruik van de UniBrace is het noodzakelijk om de nagel beugel te vervangen. De nagelbeugel werkt anders niet meer effectief en zal er geen verdere verbetering op treden. Hoe vaak de UniBrace vervangen moet worden is per geval verschillend.

Deze techniek is ook zeer geschikt voor de verschillende risico voeten zoals o.a. de diabetische voet.

Wil je meer weten? Maak dan geheel gratis en vrijblijvend een afspraak van 15 minuten voor een Intake ingroeiende nagel.

Ik bekijk uw ingroeiende nagel en geef een behandeladvies. Indien gewenst maken we daarna een aparte afspraak voor de eigenlijke behandeling.

Nagelreparatie

8A4E4314-850F-481E-8A53-B0A3ABA4BB99_1_2
B8560111-6A82-43E0-8C32-5C37E04BD578_1_2

Nagel reparatie of correctie is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk door een nagelprothese wordt vervangen. Deze wordt vervaardigd door middel van een poly-acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.
Het plaatsen van een nagelprothese is in de meeste gevallen medisch gezien verantwoord. De nagelprothese zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.

Enkele indicaties waarbij een nagel reparatie ingezet kan worden:
•vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels
•correctie van vervormde nagels
•behandeling en begeleiding van ingroeiende nagels
•beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels
•versterking van zwakke nagels
•het opvullen van missende nagelhoeken
•het verfraaien van mycose (schimmel) nagels
•begeleiding van de groei van de nagel na verlies door trauma (bijvoorbeeld een blauwe nagel)

Doornboomspark 14-A, 3925 KN Scherpenzeel

Tel: +31 6 14462855

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page