SPECIALISTISCHE

TECHNIEKEN

Wat kan ik allemaal nog meer voor u betekenen naast de normale verzorging van uw voeten.

Hier onder een aantal technieken die mogelijk zijn.

UNI-BRACE NAGELBEUGEL

Om ingroeiende nagels, stootnagels en andere trauma nagels weer in een goede anatomische vorm te krijgen heb ik mij laten opleiden tot UniBrace specialist.

 

Een UniBrace is een nagel beugel met de karakteristieke M vorm.

 

De UniBrace nagelbeugel is gemaakt van chirurgisch staal en wordt vastgezet met een composiet dat geschikt en goedgekeurd is voor medische toepassingen, waardoor het veilig is voor gebruik op het menselijk lichaam.

 

Deze beugel kan op bijna alle nagels met ingroei klachten gebruikt worden. Dus ook op de kleinere teennagels. Deze innovatieve beugel combineert diverse krachten (heffen, roteren en veerkracht) om tot een effectieve werking te komen. Hierdoor wordt een snelle verlichting van de klachten verkregen en zien we snel resultaat.

Doordat de vorm van de nagelvorm veranderd tijdens het gebruik van de UniBrace is het noodzakelijk om de nagel beugel te vervangen. De nagelbeugel werkt anders niet meer effectief en zal er geen verdere verbetering op treden. Hoe vaak de UniBrace vervangen moet worden is per geval verschillend.

Tijdens een afspraak zal ik met bespreken wat er gaat gebeuren en met welke regelmaat er een nieuwe beugel geplaatst moet worden.

Deze techniek is ook zeer geschikt voor de verschillende risico voeten zoals o.a. de diabetische voet.

ANTIDRUK-TECHNIEK

Bij hevige drukplekken aan de voet of tenen kan gebruik worden gemaakt van vilttechniek. Ook bij steeds terugkerende likdoorns kan deze techniek toegepast worden, omdat de likdoorns waarschijnlijk ontstaan door drukplekken. Vilttechniek is echter een tijdelijke oplossing en is een voorbode op een orthese.

ORTHESES

Dit is het op maat maken van een siliconen hulpstukje dat ontlasting geeft op een drukpunt aan uw voet of tenen. Zo kan een orthese het terugkeren van een likdoorn uitstellen of voorkomen. Maar ook tenen die over elkaar liggen of een bobbel aan zijkant van de grote teen kunnen worden ontlast door middel van een door mij op maat gemaakte orthese. De behandeling is gericht op het behouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de tenen en om wrijving en/of druk op te heffen of te verminderen.

© 2016 by buro MOOS.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now